David Zinn: ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Ποια καλύτερη δικαιολογία για να βγει κανείς έξω μια όμορφη μέρα από το να δημιουργήσει, να ταΐσει λίγο με φαντασία τον μονότονο τούτο κόσμο; 
Η τέχνη του δρόμου είναι ένας γενικός όρος που καθορίζει όλες εκείνες τις μορφές της εικαστικής τέχνης που δημιουργήθηκαν σε δημόσιους χώρους, συνήθως άκριτη έκφραση που αναπτύσσεται έξω από τους συμβατικούς κανόνες των συμβατικών εκθέσεων.Οι καλλιτέχνες συχνά επιλέγουν τους δρόμους ως γκαλερί τους γιατί με αυτόν τον έχουν απευθείας επικοινωνία με το ευρύ κοινό, ελεύθεροι από τα όρια της "επίσημης" τέχνης. 


Ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι και ο David Zinn. Γεννημένος στο Ann Arbor, μια πόλη της πολιτείας του Μίσιγκαν όπου έχει περάσει σχεδόν όλη τη ζωή του ξεκίνησε να ομορφαίνει τους δρόμους της πόλης του και των γύρω περιοχών από το 1987. Με όπλα του τις κιμωλίες του, τη φαντασία που πηγάζει από το παιδί που ζει μέσα του και το καλλιτεχνικό του δαιμόνιο, πολεμά εναντίον της μονοτονίας βάζοντας χρώμα στη ζωή των περαστικών.


"Τα δημιουργήματά μου είναι μια απεικόνιση πλασμάτων, τα οποία θα ευχόμουν να υπήρχαν στην πραγματικότητα."
Μικρά τερατάκια που δε χάνουν ευκαιρία να ξεπετάγονται από σπασμένα πλακάκια, τρύπες, πεζούλια, και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια βόλτα του στην πόλη. 



~Γι' αυτό αν βρεθείτε ποτέ στο Ann Arbor, τα μάτια σας δεκατέσσερα!~



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις